Afvallen. Tips en informatie

Afvallen, afslanken, gewicht verliezen, veel mensen willen het, maar het valt lang niet altijd mee. Daarom hebben wij hier tips en informatie over hulpmiddelen voor afvallen verzameld.

Omdat een gezond gewicht (niet te zwaar, maar ook niet te licht) bijdraagt aan een gezond lichaam hoort dit onderwerp absoluut op deze website thuis en besteden we veel aandacht aan gezonde manieren van afvallen.

Afvallen tips, algemeen

Snel afvallen zonder dieet, dat wil iedereen wel. Er zijn heel simpele manieren om gewicht te verliezen zonder dieet. Bijvoorbeeld door je manier van eten of dagritme aan te passen. Deze laagdrempelige manieren om af te vallen vind je hieronder bij de eenvoudige tips.

En zo zijn er nog meer manieren waarop je kunt afvallen zonder dat deze je levensstijl ingrijpend veranderen en zonder dat je ingrijpend moet diƫten. Lees maar hier onder.
Hulp van de weegschaal

Zie je de weegschaal als je vijand? Dan ben je verkeerd met afvallen bezig. Een moderne weegschaal is namelijk een uitstekend hulpmiddel om een gezond gewicht te bereiken. Goede moderne weegschalen geven namelijk niet alleen meer domweg de kilo´s aan, ze zijn ook in staat je informatie te geven over de opbouw van het gewicht, bijvoorbeeld het percentage vet, spierweefsel en botten in het gewicht. Ook kunnen ze helpen bij het opstellen van schema's en statistieken en ze geven je BMI aan. Hieronder vind je de artikelen met alle tips met betrekking tot weegschalen.Afvallen en bewegen

Een ander hulpmiddel voor afvallen en gezond bewegen is de activity tracker (het uitgebreidere broertje van de stappenteller). Het gebruik van een activity tracker geeft je niet alleen inzicht in je lichaamsbeweging maar is ook nog eens leuk om te gebruiken.


Fietsen is een gezonde manier van bewegen, en ook nog eens een goede manier om af te vallen. Een Brits onderzoek heeft dat bewezen.Koolhydraat arm

Koolhydraten worden door het lichaam omgezet in suikers, en suikers weer in vetten. Maar koolhydraten zijn wel nodig om je bloedsuiker op peil te houden. Goede koolhydraat arme snacks bieden precies de juiste verhouding en zijn een gezonde snack voor de trek tussen de maaltijden in.Maaltijdvervangers

Een andere bekende manier van afvallen is via maaltijd vervangers. Als je deze op de juiste manier gebruikt is het een gezonde en verantwoorde manier van afslanken.