Ogen, brillen en lenzen. Tips en informatie

Hier vind je onze informatie en tips met betrekking tot de ogen. Veel van deze artikelen gaan over lenzen en brillen, maar ook over oogproblemen zoals droge ogen.

Droge ogen

Droge ogen zijn meestal een gevolg van vocht tekort in de ruimte waarin je je bevindt. Drinken helpt niet tegen droge ogen. Je kunt de ogen wel bevochtigen met een speciaal daarvoor bedoeld middel of via een luchtbevochtiger de oorzaak aanpakken en het vochtpercentage in de kamer op peil brengen.Contactlenzen

Vroeger had je alleen harde en zachte contactlenzen, tegenwoordig is de keuze uit verschillende contactlenzen veel groter. Veel verschillen hebben betrekking op de periode dat je deze kunt dragen. Sommige contactlenzen gooi je na een dag al weg (daglenzen), andere lenzen kun je maanden dragen zonder ze zelfs maar uit te hoeven doen. Hieronder alle infomatie over contactlenzen.


Staan de kleur van je ogen niet bij je kleding? Of wil je vandaag gewoon blauwe ogen in plaats van bruine ogen? Met gekleurde lenzen kun je zelf de kleur van je ogen kiezen.


Zoals er multivocale brillen zijn (brillen voor zowel veraf als dichtbij), zo zijn er ook multivocale contactlenzen. Met deze multivocale lenzen heb je geen leesbril nodig als je je lenzen draagt.