Weegschalen die de BMI meten


De nieuwste generatie weegschalen wegen niet meer alleen de kilo's, maar ook heel veel meer. Bijvoorbeeld het vetpercentage, spiermassa, botmassa en onderhuis buikvet. En het BMI (Body Mass Index). Vooral dat laatste is belangrijk, want de BMI bepaalt of je een gezond gewicht hebt.Kilo's zeggen namelijk lang niet alles. Er spelen veel meer factoren een rol zoals leeftijd, lengte en geslacht. Iemand die langer is mag natuurlijk meer wegen om een gezond gewicht te hebben dan een ander. Vrouwen hebben van nature rondingen die ook meespelen. Alle gegevens die van belang zijn voor een gezond gewicht komen samen in het BMI.

Bij een weegschaal die het BMI kan bepalen en bijhouden voer je de relevante gegevens in, en bij de wegingen wordt hiermee vervolgens rekening gehouden. Deze weegschalen vertellen je niet alleen je gewicht maar ook of dit voor jou een gezond gewicht is, en wat je daarvoor moet afvallen of aankomen.

Kortom dit zijn weegschalen die meer bruikbare informatie geven over je gewicht, plus vaak, naast het BMI, ook nog meer relevante weeggegevens. Toch heb je ruim onder de 25 euro al een weegschaal die BMI kan meten van een goed merk zoals Medisana, AEG, Cresta, Domo of Adler.

Kijk bij de aanbiedingen van weegschalen die BMI meten voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Meer tips afvallen