Succesvol afvallen op een gezonde manierDe periode na de kerstdagen en de periode voor de strandvakanties zijn de periodes dat de meeste mensen zich met afvallen bezig houden. Hoe kun je snel maar verantwoord afvallen? Hier wat tips.

Let op je eten

De eerste kilo's zijn makkelijk gewonnen. Eet rundergehakt in plaats van half om half gehakt. Eet een mager hamlampje in plaats van een braadworst. Kies voor 30+ kaas in plaats van volvette kaas en voor magere melk, magere yoghurt en andere vetarme producten. Laat het koekje bij de koffie zitten en haal geen chips in huis. Zo kun je normaal, smakelijk en gezond blijven eten, en vliegen de kilo's er toch af. Afvallen hoeft niet te betekenen dat je moet lijden.

Let op je drinken

Ook bier en frisdrank kun je beter laten staan. Drink vruchtensappen met mate, want ook deze bevatten veel suiker. Drink water, koffie of thee (zonder suiker), en als je dan het zoet niet kan weerstaan maar toch wilt afvallen, kies dan voor zoetstoffen en light frisdrank. Maar het is gezonder om die ook te laten staan.

Maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers worden vaak ingezet in de strijd tegen de kilo's. Ze bevatten weinig calorie├źn maar stillen wel de trek en leveren de benodigde voedingswaarden. In een goede maaltijdvervanger zitten ook alle vitaminen en mineralen die je op een dag nodig hebt. Dit is de top 5 van maaltijdvervangers.

Veel bewegen

Niet iedereen heeft er zin in en tijd voor, maar veel bewegen is toch heel belangrijk voor het afvallen. Geen zin om buiten hard te lopen? Ga dan naar de sportschool of kijk eens naar fitnessapparatuur. Met een hometrainer kun je ieder moment dat het jou uitkomt sporten en dit kost weinig tijd. Ideaal voor mensen met een drukke agenda die willen afvallen.

Zie ook: Meer tips afvallen