Bewijs: Fietsen en afvallen


Dat lichaamsbeweging goed is om af te vallen is bekend. Dat geldt ook voor een dagelijks fietstochtje naar het werk. Dat bewijst een Brits onderzoek. Fietsende forenzen zijn kilo's lichter.


Mannen van in de vijftig die dagelijks naar hun werk fietsen in plaats van de auto te pakken zijn gemiddeld wel 5 kilo lichter dan de forenzen die wel de auto pakken. Bij vrouwen is het verschil iets kleiner, maar nog steeds flink. Fietsende dames zijn 4,4 kilo lichter.

En denk niet dat dit een flutonderzoekje is om de verkoop van fietsen te vergroten. Het onderzoek werd uitgevoerd door de London School of Hygiene & Tropical Medicine die de gegevens van niet minder dan 150.000 personen uit de UK Biobank analyseerden en onderzochten. Het onderzoek is gepubliceerd in de The Lancet Diabetes & Endocrinology Journal.

Overigens blijkt uit dit onderzoek dat gebruik maken van het openbaar vervoer ook al gunstiger is voor je gewicht dan de auto pakken. Maar voor de echte gewichtstoename kun je beter de fiets pakken als je naar je werk gaat. En woon je te dichtbij of te ver af van je werk om te fietsen? Dan kun je altijd nog de fiets pakken voor recreatie of het doen van een boodschapje.

Alle informatie over fietsen is te vinden op de fietsen blog www.debestefietsen.nl 

Zie ook: Meer tips afvallen