Beste luchtbevochtiger tegen droge huid, droge ogen en hoesten

Een jeukende huid, een droge huid, prikkende ogen, een droge hoest, het zijn allemaal symptomen die er op wijzen dat de lucht in huis te droog is. Wij kijken hier naar de luchtbevochtiger als wapen in de strijd tegen droge lucht.


Bij veel mensen begint de ellende als de verwarming in het najaar weer aangaat. Ineens duiken bovenstaande klachten weer op. De lucht is dan te droog. Maar een luchtbevochtiger brengt uitkomst.


Huismiddel: Een bakje tegen de verwarming

De meest simpele luchtbevochtiger is het bekende bakje water aan de verwarming. Maar dit huismiddel werkt maar gedeeltelijk. Als de lucht echt droog is helpen deze bakjes ook niet meer.

Beter resultaat: Een luchtbevochtiger

De automatische luchtbevochtiger is dan een heel wat betere methode. Dit zijn elektrische apparaten die voorzien zijn van een ingebouwde hygrostaat  die de luchtvochtigheid meet. Komt deze luchtvochtigheid onder het gewenste niveau dan komt de luchtbevochtiger in actie tot het vocht in de lucht wel op peil is.

Op die manier heeft de luchtvochtigheid altijd het gewenste minimale niveau. Daar kan geen bakje aan de verwarming tegenop!

Tips luchtbevochtiger

Deze luchtbevochtigers hebben allemaal een bepaalde capaciteit. Er zijn er voor een kleine kamer, maar ook voor een grote kantoorruimte. Andere factoren die van belang zijn zijn het geluidsniveau (vooral belangrijk voor gebruik in de slaapkamer) en het uiterlijk, want luchtbevochtigers zijn redelijk grote apparaten. Ook beschikken sommige luchtbevochtigers over een reservoir voor geurolie.
Beste luchtbevochtigers uit de test

Kijk bij de uitslag test luchtbevochtigers wat de beste luchtbevochtiger is voor gebruik in de woonkamer, slaapkamer en een grote kantoorruimte.

Zie ook: Tips huidproblemen
Foto's: Philips