Gekleurde lenzen informatie


Contactlenzen zijn niet meer alleen een hulpmiddel om beter te kunnen zien. Maar je kunt ze tegenwoordig ook gebruiken om je ogen een andere kleur te geven. Hier alle informatie over gekleurde lenzen.Waarom gekleurde lenzen dragen?

Mensen, zowel vrouwen als mannen, kiezen voor gekleurde lenzen om de kleur van hun ogen aan te passen. Dit kan een compleet andere kleur zijn, maar ook een andere tint. Gekleurde lenzen worden gedragen door mensen met afwijkingen aan de kleur van het oog (bijvoorbeeld twee verschillend gekleurde ogen) maar ook gewoon omdat men een mooie kleur ogen wil, bijvoorbeeld bij het uitgaan. Je kunt gekleurde lenzen als fashion-item gebruiken en de kleur van je ogen op je kleding aanpassen.

Waar koop je goedkoop goede gekleurde lenzen?

Gekleurde lenzen zijn goedkoop via internet te koop. Dat kan ten opzichte van de winkel wel 50% schelen. Kijk bij de beste online winkels om lenzen te kopen voor de beste winkels op dit gebied. Je kunt hier gekleurde lenzen op sterkte en gekleurde contactlenzen zonder sterkte kopen van alle topmerken.

Op sterkte of alleen voor het mooi

Je kunt kiezen voor gekleurde lenzen als je toch al lenzen draagt. Je kunt dan van de nood een deugt maken en de kleur van je ogen bijstellen of helemaal veranderen. Gekleurde lenzen op sterkte zijn te koop voor alle gangbare oogafwijkingen. Maar veel gekleurde lenzen die verkocht worden passen het zicht helemaal niet aan. Deze gekleurde contactlenzen zijn alleen "voor het mooi".

Gekleurde daglenzen, maandlenzen en dag en nachtlenzen

Evenals gewone lenzen (op sterkte) kun je gekleurde lenzen kopen voor meerdere draagperiodes. Gebruik je ze alleen voor het uitgaan? Dan kun je gekleurde daglenzen kopen die je na gebruik meteen weggooit. Draag je de lenze vaak, dan kun je voor gekleurde maandlenzen kiezen. En ook gekleurde contactlenzen zijn er als dag en nacht lenzen die bijzonder veel zuurstof doorlaten zodat je ze niet hoeft uit te doen als je gaat slapen.

Opaque lenzen

Gekleurde lenzen zijn er in twee soorten. De eerste soort is de opaque lens. Deze opaque lenzen zijn geheel dekkend van kleur. Iedereen die zo'n lens draagt krijgt ogen van een bepaalde kleur. De kleur van de eigen ogen is niet van belang. Als je donkere ogen hebt (bijvoorbeeld bruine ogen) kun je deze met opaque lenzen zonder moeite veranderen naar lichtgrijs.

Tinted lenzen / Enhancers lenzen

De tweede soort zijn de tinted lezen, die ook wel enhancers lenzen genoemd worden. De naam "getinte lenzen" geeft het al aan. Deze lenzen passen de kleur van je ogen alleen aan. Ze veranderen als het ware de tint van de kleur van je ogen.

Bij de winkels uit het hierboven genoemde overzicht van beste winkels om contactlenzen te kopen kun je alle informatie en prijzen vinden met betrekking tot gekleurde lenzen.

Zie ook: Tips contactlenzen