Test: De beste bloeddrukmeterWil je regelmatig je bloeddruk gemeten hebben? Dan kun je dat zelf thuis doen met een eigen bloeddrukmeter. Er zijn voor thuisgebruik heel goede en betrouwbare bloeddrukmeters te koop voor relatief weinig geld. Hier de beste van die bloeddrukmeters uit de test.


Fabrikanten als Omron, Medisana, Nokia en Beurer maken goede en betrouwbare bloeddrukmeters. Let er bij de aanschaf van een bloeddrukmeter altijd op of deze door de Hartstichting is goedgekeurd.

Best geteste bloeddrukmeters

Kijk bij de beste bloeddrukmeters uit de test voor de best geteste bloeddrukmeters in diverse categorie├źn. Er zijn namelijk nogal wat verschillen in meters. Daarover vind je hieronder meer informatie.

Waar meet je je bloeddruk?

Het meten van de bloeddruk kan via bovenarm of pols. Bij de dokter krijg je altijd een manchet om je bovenarm waarmee je bovendruk en onderdruk wordt gemeten. Deze meting via de bovenarm is niet voor niets. Deze geeft namelijk de meest betrouwbare metingen.

Een pols-bloeddrukmeter is wat makkelijker mee te nemen en buiten de deur te gebruiken, maar voor een betrouwbare meting (en daar gaat het toch om) adviseren we toch echt een bovenarm-bloeddrukmeter.

Bloeddrukmeter met app

Een goede bloeddrukmeter beschikt over een geheugenfunctie. Dat is belangrijk om de waarden in kaart te brengen en om gemiddelde waarden te tonen. Nog beter zijn echter de bloeddrukmeters met bluetooth, waarbij je met een app inzage hebt in je bloeddruk.

Dat klinkt in eerste instantie misschien als een gadget met een hoog fun-gehalte, maar zo'n app heeft wel degelijk een grote toegevoegde waarde. Hij brengt namelijk via grafieken en gemiddelden trends in beeld die je anders niet zou opmerken.

Kijk bij de bovenstaande testen van bloeddrukmeters voor de beste bloeddrukmeters en alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Zo meer je zelf je bloeddruk

Meer tips bloeddruk