Prostaatklachten. Infomatie en middelen


De prostaat is een klier bij mannen die stoffen aanmaakt voor de sperma  (niet de zaadcellen, maar de sperma vloeistof zelf). Ook zorgt de prostaat er voor dat er geen sperma in de blaas kan komen.


Deze prostaatklier bevindt zich bij mannen onder de blaas.

Tip: Kijk hier voor alle middelen voor prostaat en blaas tegen de laagste prijs.

Prostaatklachten

Deze prostaat kan gaan groeien als de man ouder wordt. Doordat de prostaat dan groter wordt kan deze tegen de urinebuis gaan drukken. De urinebuis wordt dan min of meer dichtgedrukt waardoor er problemen met plassen kunnen gaan onstaan. Door het dichtdrukken van de urinebuis komt het plassen minder makkelijk op gang en is de urinestraal minder krachtig.

Andere prostaatproblemen die hieruit kunnen voorkomen is dat men last heeft van nadruppelen en dat mannen er 's nacht vaker uit moeten om te gaan plassen.

Blaasontsteking

Deze prostaatproblemen kunnen ook een blaasontsteking tot gevolg hebben. Als de prostaat namelijk heel groot wordt en het plassen heel moeizaam gaat kan er na het passen urine in de blaas achterblijven. Deze urine kan een blaasontsteking veroorzaken.

Omdat de oorzaak niet wordt weggenomen kan zo'n blaasontsteking chronisch worden. De blaasontsteking komt keer op keer terug. Dit wordt LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms) genoemd.

Medicijnen tegen prostaatklachten

Medicijnen tegen prostaatklachten zijn er vaak op gericht om het verder groeien van de prostaat tegen te gaan. Deze kunnen daardoor het beste al in een vroeg stadium gebruikt worden. Als je te lang wacht verval je in de medicijnen voor symptoombestrijding.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor alles voor prostaat en blaas voor alle medicijnen op dit gebied