Wat is de beste wake up light?


De wake up light wordt steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk want in vergelijk met een gewone wekker is het gewekt worden door een wake up light wekker heel aangenaam. Bovendien ben je na het gewekt worden met zo'n lichtwekker merkbaar fitter dan als een gewone wekker of wekkerradio je wekt. Zelfs als dat met je favoriete muziek is.


Dat komt omdat een wake up light je op een heel natuurlijke manier wekt.

Wat is een wake up light?

De lamp van zo'n lichtwekker imiteert op een natuurgetrouwe manier de zonsopgang. Bovendien kun je het wekproces vergezeld laten gaan van natuurgeluiden zoals dat vaan vogels. De kleur van de zonsopgang veranderd zoals bij een echte opkomst van de zon, en ook het eventuele geluid wordt langzaam opgebouwd. Dit alles neemt ongeveer een kwartier in beslag. In dat kwartier wordt je langzaam wakker. Het lichaam reageert hier heel positief op. Gewekt worden door een wake up light is een heel andere manier van wakker worden dan met een wekker die abrupt af gaat.

De beste wake up lights

De officiƫle benaming van een wake up light is een lichtwekker of daglichtwekker. Wake up light is de benaming die Philips er aan gegeven heeft. Het feit dat lichtwekkers meestal wake up lights genoemd worden geeft wel aan dat Philips toonaangevend is als fabrikant van lichtwekkers. De kwaliteit en mogelijkheden van hun wekkers zijn dan ook erg groot. Bij de testen van wake up lights komen de Philips lichtwekkers dan ook meestal als beste wake up light uit de test.

Wat overigens niet betekent dat er verder geen goede wake up lights zijn. Ook fabrikanten als Beurer en Medisana maken goede lichtwekkers. Bij bovenstaande testen, die onder andere door de Consumentenbond zijn uitgevoerd, vind je ook hun wake up lights.

Ook om lekker te gaan slapen

Of je zo'n wekker nou een wake up light of een lichtwekker noemt, de naam geeft aan dat dit apparaat in eerste instantie is bedoeld als wekker. Maar een lichtwekker kan ook een geweldig hulpmiddel zijn om in slaap te komen. Zoals een wake up light een zonsopgang kan simuleren kan het je ook een zonsondergang voorschotelen. Zo'n simulatie werk heel rustgevend.

Een lichtwekker die daar ver in gaat is de Philips Somneo. Dit wake up light kent de RelaxBreathe techniek waarbij je met pulserend licht en geluid in slaap gebracht wordt. Het enige dat je hoeft te doen is je ogen te sluiten en met je ademhaling in het tempo van de wake up light mee te gaan. Een ideale lichtwekker voor mensen die moeite hebben in slaap te komen.

Ook de Philips Somneo vind je bij de bovenstaande testen van wake up lights.

Foto bovenaan: Philips Somneo wake up light