Daglichtlamp effectief tegen winterdip


Een daglichtlamp (ook wel lichttherapie genoemd) is een heel effectief middel tegen een winterdip of zelfs een winterdepressie. Zo'n dip steekt namelijk de kop op als de dagen korter en donkerder worden en men minder zonlicht krijgt. Met een daglichtlamp vul je dat tekort aan daglicht weer aan.

Een daglichtlamp levert namelijk een soort licht dat het lichaam als zonlicht waarneemt. Ideaal, als je weinig (overdag) buiten bent of als het donker weer is. Een mens heeft daglicht nodig om gezond te blijven en een daglichtlamp levert dit "daglicht".

Door het daglicht worden vitamines en mineralen beter in het bloed opgenomen (licht bevat zelf geen vitamines, dat is een fabel). Ook stimuleert een daglichtlamp het immuunsysteem zodat je minder snel ziek wordt. Ook de hormoonspiegel wordt op een positieve manier beïnvloed en dat is weer goed voor de bloeddruk en de chlorestorolspiegel. En tot slot is het een prima remedie tegen de bekende winterdip kwalen zoals vermoeidheid.

Goede daglichtlampen

Er zijn veel verschillende daglichtlampen op de markt, maar deze zijn lang niet altijd even goed. Wil je weten wat de beste daglichtlampen zijn? Kijk dan bij de test van daglichtlampen op Testresults.nl of op Beste Daglichtlamp Kopen voor meer informatie over daglichtlampen en beste winkels om goedkoop een daglichtlamp te kopen.

Zie ook: Meer informatie mentale problemen en klachten.
Foto: Philips EnergyUp daglichtlamp

Onderwerpen:
Is een daglichtlamp effectief? Helpt een daglichtlamp tegen een winterdip? Helpt lichttherapie?