Latexvrije condooms bij overgevoeligheid voor latex


Seks met een condoom kan bij sommige mannen en vrouwen problemen geven. Na de seks is er dan sprake van irritatie  in de schaamstreek en andere plaatsen waarmee het condoom in aanraking is geweest. Maar dit hoeft geen reden te zijn om geen condooms te gebruiken. Er zijn namelijk uitstekende latexvrije condooms. Deze zijn vaak zelfs beter dan condooms met latex.

Latex is een natuurproduct. Het is een natuurlijk rubber dat wordt gewonnen uit het sap van de rubberboom. Je zou denken, natuurlijk = goed, maar helaas zijn sommige mensen allergisch voor de eiwitten in het latex. Deze veroorzaken dan allergische reacties.

Een latex-allergie blijft meestal niet lang onopgemerkt. Latex komt veel voor in materialen. Bijvoorbeeld handschoenen, ballonnen, ondergoed, sportartikelen, elastiekjes en veel meer. En dus ook in normale condooms. Deze standaard condooms zijn dus niet te gebruiken door mensen met een latex allergie, zowel de man als de vrouw.

Gelukkig zijn er ook volop condooms te koop die gemaakt zijn van synthetishce materialen als polyisopreen of polyurethaan. En deze latexvrije condooms zijn niet slechter dan condooms met latex. Integendeel, deze materialen zijn juist dunner en sterker, en deze latexvrije condooms geven daarom vaak meer gevoel en zijn veiliger.

Maar omdat de synthetische materialen wat duurder zijn ligt de prijs van latexvrije condooms ook iets hoger. Daardoor zijn de meeste condooms nog steeds van rubber gemaakt.

Wil je ook eens latexvrije condooms proberen? Kijk dan eens bij de aanbiedingen alle latexvrije condooms om te zien wat de mogelijkheden zijn en wat deze latexvrije condooms kosten.

Zie ook: Meer allergie tips