Afvallen met L-Carnitine

Carnitine is een aminozuur dat een essentiële rol speelt in de vetstofwisseling. Carnitine zorgt er voor dat vetten verbrand worden. Zonder carnitine is het verbranden van vet door je lichaam onmogelijk.

En wat is L-Carnitine?
L-Carnitine is de synthetische versie van carnitine. L-Carnitine kan als voedingssupplement worden ingenomen om de vetverbranding te stimuleren.

L-Carnitine kan als capsule of pillen worden ingenomen, maar ook in de vorm van een smakelijk muesli-reep of heerlijke frisdrank.

L-Carnitine voor afslanken en betere prestaties
Door L-carnitine in te nemen stimuleer je de vetverbranding en dat helpt je lichaam slanker te worden. De afbraak van vetten geschiedt op een natuurlijke manier, en dat is natuurlijk goed voor je lichaam. Bovendien zet L-carnitine vetten om in energie in de spieren waardoor je bewegen en sporten langer vol kan houden. Je uithoudingsvermogen wordt verbeterd, vetten worden beter verbrand en herstel na inspanning vindt sneller plaats. Wielrenner Lance Armstrong gebruikt bijvoorbeeld L-Carnitine voor betere prestaties want L-Carnitine is geen doping.


Slank met L-Carnitine

Medische toepassingen van L-Carnitine
Maar niet alleen sporters en afvallers gebruiken L-Carnitine, het wordt ook voor medische toepassingen gebruikt. Carnitine is belangrijk voor je spieren waaronder je hartspier. L-Carnitine wordt voorgeschreven bij chronische vermoeidheid, na een hartaanval en bij vormen van spierdystrofie. L-Carnitine verbetert het denkvermogen, doen je spiermassa toenemen en verlagen het vetgehalte. Die laatste eigenschap maakt het tot een gezonde manier van afvallen.

Afvallen met L-Carnitine
Het is belangrijk dat je niet alleen L-Carnitine gebruikt, maar daar ook goed bij beweegt. Dit stimuleert, evenals de L-Carnitine zelf, het verbranden van het vet. Het vet wordt omgezet naar energie en spieren. Ook verkleint L-Carnitine het gevoel van zwakte en honger. L-Carnitine werkt extra goed als je deze combineert cafeïne.

Op I-Carnitine (banner hierboven) vind je alle informatie over I-Carnitine en kun je het goedkoop aanschaffen.

Zie ook: Meer tips afvallen