Klachten overgang / menopauze


De overgang (menopauze) is een vervelende periode die iedere vrouw door moet. Er steken tijdens de overgang allemaal kwalen de kop op die soms in eerste instantie niet eens met de overgang in verband gebracht worden.

Een goed voorbeeld daarvan zijn hartkloppingen. Deze jagen veel vrouwen de stuipen op het lijf omdat ze denken met hartproblemen te kampen. Vaak blijken dat dan echter vrij onschuldige overgangsklachten te zijn.

Andere klachten die bij de overgang voorkomen zijn de bekende opvliegers en nachtzweten, maar ook droge ogen en huid, spierpijn, hoofdpijn, prikkelbaarheid en gespannen borsten.

Menopauze - Klachten bij de overgang is een website die veel informatie biedt over al deze overgangsklachten en overgangsymptomen. Je leest beschrijvingen van de klachten, er wordt uitgelegd hoe en waarom deze klachten ontstaan en, het belangrijkste, je krijgt heel veel tips om deze overgangsklachten te verminderen of zelfs geheel te onderdrukken. Dat kan via bepaalde medicijnen zijn, maar vaak ook via een simpele aanpassing in je levensstijl

Een interessante website die iedere vrouw in de overgang een zou moeten bezoeken.