Behandeling en genezing aambeien

Aambeien worden ook wel hemorroïden of aarstulpen genoemd. Aambeien zijn weefsels met bloedvaten die in de anus en het rectum opzwellen en gaan ontsteken. Door het ontsteken worden de aambeien groter en kunnen ze gaan bloeden.

Oorzaken van aambeien

Aambeien kunnen ontstaan door persen bij het ontlasten. Dit persen doet de druk in de aders oplopen waardoor ze eventueel gaan uitzetten. Er zijn echter ook andere oorzaken, zoals bindweefselzwakte en een slechte bloedsomloop. Aambeien willen  ook wel eens ontstaan tijdens een zwangerschap.

Soms zijn aambeien buiten de anus zichtbaar. Ze worden dan uitwendige aambeien genoemd. Zie je de aambeien niet, dan is er sprake van inwendige aambeien.

Middelen tegen aambeien

Een vocht- en vezel-rijk dieet is een goede remedie tegen aambeien omdat ze de ontlasting soepel houden. Vaak is behandeling echter gewenst. Een operatie is een vergaande behandeling tegen aambeien, maar er zijn ook minder ingrijpende oplossingen tegen aambeien zoals zalf en creme.

Alternatieve geneeswijze aambeien

Een populaire alternatieve behandeling tegen aambeien is de ijsbehandeling. Duw ijs verpakt in een doek of keukenpapier één a drie minuten maximaal tegen de anus. De aambeien trekken dan richting de darm omdat ze niet van kou houden. Wacht dan een half uur, en breng aambeienzalf aan. Deze handeling is niet zo goed voor je darm (vanwege de kou), maar het is zo effectief dat het niet zelden na één keer al werkt. Voor een goede genezing van aambeien is behandeling met aambeienzalf wel nodig.