De beste waterflossers


Flossen en ragen met een tandenstoker of flosdraad is een vervelend werkje. Maar helaas wel nodig voor een goede mondverzorging. Gelukkig kan het ook met een waterflosser of monddouche, een elektrisch flosapparaat. Hier kijken we naar de beste waterflossers.


Met name Philips en Waterpik staan bekend om hun goede waterflossers. Niet voor niets kwamen monddouches van deze fabrikanten bij de test van waterflossers als beste waterflosser uit de test.

Hoe goed is een waterflosser?

Hoe goed is flossen met water? Heel erg goed! Met zo'n monddouche kun je grondig schoonmaken op plaatsen waar niemand komt. Vooral dragers van een beugel en bezitters van implantaten hebben veel plezier van een waterflosser. Maar ook voor ieder ander is dit een beter alternatief van tandenstokers of een flosdraad. Het water van een waterflosser komt namelijk zelfs onder de tandvleesrand en op plekken tussen tanden en kiezen waar je met geen ander middel kunt komen.

Dit alles maakt de waterflosser / monddouche tot een geweldig goed middel tegen ontstoken en bloedend tandvlees en tegen tandbederf door tandplak op moeilijk te bereiken plaatsen in het gebit.

Kijk bij de bovenaan genoemde test van waterflossers voor de beste flosapparaten uit de test.

Zie ook: Tips gezonde mond en gezond gebit
Foto: Philips