Wratten. Informatie en middelen

Wratten zijn een vervelend uitziende aandoening op de huid. Meestal komen wratten voor op voeten en handen, en dan met name op die delen die veel belast worden zoals de voetzolen. Wratten kunnen echter ook voorkomen op andere delen van het lichaam zoals het gezicht, de hals, oogleden, lippen en geslachtsdelen.

Tip: Kijk hier voor alle middelen tegen wratten tegen de laagste prijs.

Wat is een wrat?

Een wrat is een harde eeltachtige vergroeiing van de opperhuid. Een wrat heeft de vorm van een klein knobbeltje met een bobbelige structuur die aan bloemkool doet denken.


Waardoor ontstaat een wrat?

De oorzaak van de wrat is het humaan papilloma virus. Dit is een virus-familie met meer dan honderd verschillende soorten. De verschijningsvormen van de wratten kunnen daardoor verschillen.

Wratten verwijderen

Een wrat verdwijnt na verloop van tijd vanzelf weer, maar dit kan soms vrij lang duren. Gelukkig zijn er goede middelen tegen wratten.

Deze medicijnen tegen wratten werken op verschillende manieren. Je hebt bijvoorbeeld geneesmiddelen met salicylzuur die de hoornlaag van de huid verweken waardoor de wrat loslaat, maar ook medicijnen met monochloorazijnzuur of trichloorazijnzuur die de besmette huidcellen doden.

Ook is bevriezen een bekende methode. Dit kan bij de huisarts gebeuren maar ook thuis met een spuitbusje WratWeg van Heltiq.

Kijk bij de bovenaan genoemde middelen om goedkoop producten tegen wratten te kopen.

Zie ook: Meer tips tegen huidproblemen
Productselectie: De Online Drogist