Hoofdluis. Informatie, middelen en maatregelen


Hoofdluis is altijd schrikken. De eerste gedachte is meestal dat jij (of je kinderen) onverzorgd zijn of vies gevonden zullen worden. Helemaal onterecht, want een luis heeft juist voorkeur voor een schoon hoofd, en zal dus op een fris gewassen hoofd met schone haren eerder voorkomen dan in ongewassen haar.


Luizen bestrijden

Er zijn heel veel goede middelen te koop die hoofdluis bestrijden (zie winkels kolom rechts). Veel van deze middelen tegen hoofdluis zijn in staat de luis onmiddellijk te doden. Loxazol is zo'n middel. Loxazol doodt de luis in een behandeling tegen hoofdluis van slechts 10 minuten. Het anti luizen-middel in de vorm van een crèmespoeling is niet alleen dodelijk voor hoofdluis maar ook voor neten. Loxazol is ook een goed beschermend middel. Een preventief middel tegen luizen dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken als er op school hoofdluis heerst.

Luizenshampoo

Een ander populair middel tegen luizen en neten is de bekende luizenshampoo. Ook luizenshampoo werkt preventief en doodt bovendien de hoofdluis die al in de haren aanwezig is.

Luizencape

Een gouwe ouwe is de luizencape. Een luizencape is een nylon hoes die over kleding wordt aangebracht en de kleding vervolgens afsluit voor luizen. Zo kunnen hoofdluizen niet vanaf een andere jas overspringen. Dit overspringen wordt bovendien bemoeilijkt doordat het is gemaakt van glad nylon materiaal waarop de luizen geen grip hebben.

Een luizencape beschermt tegen hoofdluis door te voorkomen dat de luis in de kleding van kinderen terecht komt. De luizencape is een zuiver preventief middel. het beschermt tegen hoofdluis van anderen maar het doodt geen hoofdluis die al aanwezig is.

Kijk bij aanbiedingen alle middelen tegen luizen voor deze en andere goede middelen tegen hoofdluis.

Meer tips haarverzorging