Beste middelen tegen allergie


Tegen allergie├źn zijn tal van middelen te koop, ook online. Hier geven we informatie over middelen tegen allergie en tips waar je deze het beste kunt kopen.


Wat is allergie?

Bij een allergie reageert het immuunsysteem van het lichaam op lichaamsvreemde stoffen (allergenen) die door het lichaam als gevaarlijk worden gezien. Deze stoffen waarvoor allergie optreedt hoeven helemaal niet gevaarlijk te zijn. Stuifmeelkorrels, koemelk of pinda's zijn immers niet gevaarlijk, maar een overijverig immuunsysteem kan ze wel als zodanig zien en alles in het werk zetten om ze buiten te houden. Er is dan sprake van een allergie.

Bij een allergische reactie gaat het lichaam als verdediging histamine aanmaken. Deze histamine kan  hinderlijke klachten veroorzaken zoals jeuk, uitslag, rode ogen, niezen en een loopneus, maar de effecten kunnen ook gevaarlijk zijn zoals afname van de hartactiviteit, daling van de bloeddruk en een shock. Zelfs een hartstilstand kan het gevolg zijn van een allergische reactie.

Bekende vormen van allergie zijn hooikoorts (allergie voor pollen), astma, koemelkallergie, pinda-allergie, zonne-allergie, glutenallergie, notenallergie, nikkelallergie, eiwitallergie en allergie voor huisstofmijt.

Medicijnen tegen allergie

Een allergie kan niet genezen van medicijnen, maar goede medicijnen tegen allergie kunnen symptomen als niezen, neusloop, jeukende ogen en huiduitslag (zoals netelroos) wel onderdrukken.

Anti allergie middelen als Allerfe en Cetirrizine doen dit door de histamine te bestrijden. Doordat de hoeveelheid histamine afneemt nemen ook de allergische verschijnselen af. Jeuk, irritatie en uitslag door de allergie nemen dan af.

Andere middelen zoals Nasonex richten zich meer op het plaatselijk onderdrukken van de symtomen. Zoals de Nasonex neusspray die een verstopte neus, een loopneus, niezen en een jeukende neus tegengaat.

Goede middelen tegen allergie zijn voordelig te koop bij de beste online drogisterijen en apotheken.


Zie ook: Meer allergie tips