Wat is superfood?


Superfood lijkt met de dag populairder te worden. Waarom? Omdat superfood echt heel gezond is! Nou ja, de meeste superfoods dan. Want er wordt af en toe ook wat overdreven.


Superfood is een verzamelnaam voor voedingsmiddelen die een positief effect op ons lichaam hebben. Soms beschikken superfoods over geneeskrachtige eigenschappen, soms zijn de superfoods "alleen maar" heel gezond. Het gaat vaak om exotistische etenswaren waarvan een paar jaar terug in Nederland nog bijna niemand gehoord had zoals chiazaden, mangosteen, baobab en goji bessen.

Wat doet superfood?

Met superfood pimp je in feite je lichaam. Superfoods zorgen er voor dat je vitaler wordt, dat je beter weerbaar bent tegen ziekten en dat je het maximale uit jezelf kunt halen. Ook worden aan sommige superfoods heilzame werkingen voor het libido, depressies, huidveroudering e.d. toegeschreven. Soms gaan de claims daarin wel wat ver, maar de echte superfoods zijn zondermeer gezond.

Ook zijn veel superfoods goed om hart en vaatziekten te voorkomen en helpen ze met afvallen. Superfood is natuurlijk, biologisch en zonder toevoegingen. Ze bevatten een hoog gehalte aan voedingsstoffen, bioactieve stoffen, vitamines, mineralen en antioxidanten.
'

Superfood goedkoop online kopen

Wil je weten wat er allemaal aan superfood te koop is? Kijk dan eens bij de webwinkels uit het overzicht beste winkels om superfood te kopen. De consumentensite Beste Kopen heeft dit overzicht van beste winkels op dit gebied samengesteld. Vooral de bovenste winkels in dit overzicht leveren een enorm assortiment aan soms heel verschillende superfoods. Ook geven deze winkels veel informatie over superfood en de werking van de diverse superfoods.

Verschillende vormen van superfoods

Superfoods kunnen een heel verschillende vorm hebben. Het zijn vaak zaden of bessen, maar ook olie├źn en sapjes. En wist je dat rauwe chocolade, knoflook en kaneel ook superfoods zijn? Zelfs olijfolie, vette vis en druiven worden door sommigen als superfood gezien. De bessen en ander fruit worden vaak in gedroogde vorm of als sap voor. Je kunt ze bijvoorbeeld aan yoghurt toevoegen.

Kijk bij de eerdergenoemde beste winkels om superfood te kopen voor alle informatie over deze superfoods en hun prijs.