Geneesmiddelen tegen een koortslip


Hoe kom je het snelst van je koortslip af? Daarvoor zijn diverse goede medicijnen tegen een koortslip te koop. Maar eerst kijken we wat een koortslip nou eigenlijk is.

Tip: Kijk hier voor alle middelen tegen  een koortslip tegen een lage prijs.

Koortslip = herpes simplex virus

Een koortslip ontstaat als je het herpes simplexvirus onder de leden hebt. Af en toe duiken de uiterlijke kenmerken van dit virus op in de vorm van een koortslip. Met name als je op dat moment een verminderde weerstand hebt.

Symptomen koortslip

Een koortslip begint met een branderig tintelend gevoel op en rond de lippen. Eerst is er nog niets zichtbaar, maar al snel komen er één of meer blaasjes.

Na enige dagen gaan deze over in een zweertje dat met een korstje bedekt wordt. Volledige genezing kan dan nog meer dan een week duren.

Besmetting met een koortslip

Kijk uit met een koortslip. Want deze vorm van herpes kan genitale herpes (herpes op en rond de geslachtsdelen) tot gevolg hebben! Vermijdt dus orale seks (sex met de mond) als je een koortslip hebt, en was goed je handen.

Koortslip bij baby

Voor pasgeboren baby's kan het herpes simplex virus levensgevaarlijk zijn. Blijf dus met een koortslip uit de buurt van een baby. Mensen die vaak een koortslip hebben moeten zelfs altijd oppassen met het knuffelen van een baby omdat het virus al actief kan zijn voor het zichtbaar zijn van de koortslip.

Koortslip behandeling

Een opkomende koortslip kan je tegen gaan met zinkzalf. Dit kan het blaasje van de koortslip onderdrukken, maar dood het virus niet.

Anti-virusmiddelen en crèmes tegen een koortslip vormen een meer geneeskrachtige oplossing op langere termijn. Bovenaan dit artikel vind je middelen tegen een koortslip. Koortslipcreme zoals Zovirax, maar bijvoorbeeld ook de Herpotherm, een elektrisch apparaatje waarmee je een koortslip kunt voorkomen.

Kijk voor meer informatie bij de aanbiedingen hierboven of bij de beste online drogisterijen.

Zie ook: Tips gezonde mond en gezond gebit