Koortsthermometer. Welke kies je?


Je hebt verschillende soorten koortsthermometers. En ieder soort koortsthermometer heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hier een overzicht.



Staafthermometer

De staafthermometer is de meest gebruikte thermometer. Het zijn goedkope maar betrouwbare thermometers. Een staafthermometer kun je oraal (via de mond) of rectaal (via de achteruitgang) gebruiken.

Oorthermometer

Een oorthermometer is het meest makkelijk in het gebruik. Maar heeft zijn nadelen. De metingen van veel oorthermometers zijn niet echt betrouwbaar (en daar gaat het toch om). Kies als je een oorthermometer koopt altijd voor een goede betrouwbare oorthermometer. Op TestResults.nl vind je de uitslag van een test van thermometers. Daarbij komt een oorthermometer van Braun als beste uit de test.

Speenthermometer

Handig (en betrouwbaar) bij baby's is een speenthermometer. Een koortsthermometer die in een speen in ingebouwd. Het is wel een nadeel dat sommige baby's geen vreemde speen in hun mond willen. En als de neus van de baby dicht zit, wat juist bij ziekte nogal eens voorkomt, mag je zo'n speen niet gebruiken. Een andere nadeel van zo'n thermometer is dat je deze koortsthermometer alleen bij baby's zal gebruiken.

Voorhoofdthermometer

De voorhoofdthermometer wordt ook wel slaapthermometer genoemd. Niet omdat je hem gebruikt als iemand slaapt, maar omdat je deze tegen één van de slapen op het voorhoofd drukt. Deze koortsthermometer is nog makkelijker te gebruiken dan een oorthermometer maar een voorhoofdthermometer is door de oppervlakkige meting ook minder betrouwbaar. Toch eindigde er een voorhoofdthermometer van Beurer als derde in de bovengenoemde test van koortsthermometers.

Goedkoop een goede thermometer kopen

Wil je een goede koortsthermometer tegen een lage prijs kopen? Kijk dan bij de aanbevolen winkels om een koortsthermometer te kopen.