Een glucosemeter (bloedsuikermeter) kopen


Om je bloedsuiker te meten hoef je niet langs de dokter. Je kunt ook zelf een glucosemeter aanschaffen. Dan kun je op ieder moment je bloedsuikerspiegel (en die van je huisgenoten) meten. Op een pijnloze manier, want je bloedsuiker controleren met een goede glucosemeter doet geen pijn.


Een glucosemeter (ook wel bloedsuikermeter of bloedglucosemeter genoemd) is geen heel duur apparaat. Kijk maar bij de aanbiedingen van glucosemeters bij diverse goede winkels. Maar hou er wel rekening mee dat je ook teststrips en lancetten (kleine dunne naaldjes) nodig hebt. Deze worden vaak wel in eerste instantie in eens starterspakket meegeleverd.

Je bloedsuikerwaarden op PC, smartphone of tablet

Moderne glucosemeters zijn met de computer. smartphone of tablet te verbinden zodat je met software of app de testgegevens kunt analyseren. Deze verbinding gaat via een usb-kabel, maar de iets duurdere glucosemeters kunnen ook met Bluetooth overweg.


Je iPhone als glucosemeter

Helemaal modern is een glucosemeter die je direct op je smartphone aansluit zoals de Medisana GlucoDock die past op een iPad, iPhone of iPod touch. Hiermee maak je van dat apparaat een bloedsuikermeter. Metingen worden dan direct opgeslagen en je kunt digitaal aantekeningen maken.