Activity tracker informatie


Een activity tracker is een apparaat dat je veel informatie geeft over de mate waarin je beweegt en hoe je lichaam daarmee omgaat. Een activity tracker wordt ook wel eens stappenteller genoemd, maar een goede activity tracker gaat veel verder dan alleen het meten van het aantal stappen en de afgelegde afstand.


Door middel van sensoren kan een goede activity tracker niet alleen het aantal stappen bijhouden, maar ook de verbrande calorie├źn, de hartslag, de gemiddelde loopsnelheid en soms zelfs ook het slaapritme en genomen traptreden. Er zijn ook activity trackers die afstanden kunnen meten bij het zwemmen of fietsen.

Via een app kun je vervolgens op de smartphone of tablet alle gegevens bijhouden en verwerken. Er zijn gratis activity tracker apps voor onder andere Android, iOS (iPhone, iPad) en Windows Phone. En bij een goede activity tracker wordt een app meegeleverd.


Meer informatie en prijzen

Interesse in de mogelijkheden van een activity tracker? Kijk dan op het Sporthorloge Center. Daar vind je alle informatie over deze trackers inclusief voordelen, nadelen, gebruikerservaringen en natuurlijk de prijzen.

Foto: Fitbit activity tracker