Haaruitval. Informatie en middelen.


Iedere dag verliest de gemiddelde mens zo'n 100 haren. Het verlies van haar is dus op zich geen probleem. Vooral niet omdat er per dag ook weer z'n aantal bijkomt. Het kan echter voorkomen dat het verliezen van haren een veel grotere vorm aanneemt. In zo'n geval spreekt men van haaruitval, en haaruitval wordt door veel mensen wel als een probleem ervaren.


De haardos wordt dan dunner en na verloop van tijd ontstaan er kale plekken. Deze haaruitval en kaalheid begint meestal rond de kruin en bovenop het hoofd.

Oorzaken haaruitval

Haaruitval kan vele oorzaken hebben. Ouderdom is een bekende oorzaak, maar ook stress, vermoeidheid, een hormoonprobleem, slechte voeding en roken kunnen oorzaken van haaruitval zijn. Een andere veel voorkomende oorzaak is de bijwerking van medicijnen en geneesmiddelen.

Middelen tegen haaruitval

Er zijn veel uiteenlopende middelen tegen haaruitval. Veel middelen zijn een shampoo die de bloedcirculatie van de hoofdhuid verbetert. Dat is goed voor de haarwortel en de conditie van het haar.

Een ander middel tegen haaruitval is Minoxidil. Dit is een medicijn dat bloedstroom naar de haarzakje verbetert. Dit stimuleert de haargroei en stopt het haarverlies. Priorin doet hetzelfde in de vorm van een capsule met vitamines en werkzame bestandsdelen. Deze stoffen helpen de haarwortel te versterken.

Propecia is vooral bedoelt voor jongere mannen (18-41 jaar) die lijden aan erfelijke kaalheid. Dit is een medicijn dat zich richt op de mannelijke hormonen (androgenen) die deze kaalheid en haaruitval veroorzaken.


Viviscal voor vrouwen en mannen

Propecia werkt alleen bij mannen, maar Viviscal werkt zowel bij mannen als vrouwen. Viviscal is een natuurlijk supplement dat de haarzakjes voedt en versterkt en de groei van bestaand haar ondersteunt, ook als dit haar al was gestopt met groeien.

Meer informatie en prijzen