Acne. Informatie en middelen


Acne is een huidaandoening die we beter kennen als jeugdpuistjes. Deze bij tieners voorkomende vorm van acne (de Acne vulgaris) is echter slechts één van de vormen van acne, maar wel één van de meest voorkomende.

Tip: Kijk hier voor alle middelen tegen acne tegen de laagste prijs.

Acne vulgaris heeft als voordeel dat het op een gegeven moment vanzelf overgaat, als je tiener of begin twintig bent wil je daar echter niet op wachten. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede middelen tegen acne.

Acne vulgaris komt het meest voor in het gezicht, maar ook veel op de rug. De armen en de nek zijn andere plaatsen waar de ontsierende acne bulten vaak zichtbaar zijn,

Acne oorzaken

Vooral jongens hebben vaak last van acne. Bij heb is acne over het algemeen heftiger omdat mannelijke hormonen (androgenen) de acne veroorzaken.

De jeugdpuistjes / acne vulgaris is een gevolg van overproductie van talg door het lichaam. Dit teveel aan talg veroorzaakt de bekende zwarte mee-eters. Meeeters zijn talgkliertjes die verstopt zijn. Doordat de talg niet weg kan komt de bacterie Propionibacterium tevoorschijn. Deze bacterie veroorzaakt infecties die weer puisten en abcessen tot gevolg hebben.

Acne behandeling

Er zijn gelukkig goede middelen tegen acne. Dit zijn in de meeste gevallen preventieve middelen die er voor zorgen dat de poriën verstoppen. Deze middelen tegen acne pakken het probleem dus bij de basis aan want ze voorkomen dat de acne ontstaat.

Kijk in de kolom rechts voor een overzicht van de beste middelen tegen acne.


Zie ook: Meer tips tegen huidproblemen
Foto: Clearasil

Productselectie: De Online Drogist