Daglichtlampen tegen diverse klachten


Er komen steeds meer daglichtlampen op de markt. Niet vreemd, want lichttherapie blijkt een goede oplossing voor vele klachten waaronder winterdip en zelfs een winterdepressie. Ook kan een daglichtlamp huidklachten als acne, puistjes, psoriasis, eczeem en vitiligo verminderen.


Lichttherapie met een daglichtlamp simuleert namelijk daglicht. En daglicht maakt in het lichaam hormonen aan die helpen tegen stress, vermoeidheid, depressies, maar ook tegen vele huidklachten. De werking van lichttherapie met een daglichtlamp werkt dus vooral binnen het lichaam

Er zijn veel goede daglichtlampen te koop. De meeste van deze lampen zijn vooral bedoeld om een winterdip te voorkomen of te verhelpen. Daarvoor hoef je dagelijks maar een kwartiertje voor een daglichtlamp te zitten terwijl je bijvoorbeeld leest, werkt of televisie kijkt (de lamp hoeft niet recht voor je te staan).


Beste daglichtlampen tegen een winterdip

Wil je weten wat een goede daglichtlamp is? Kijk dan op TestResults.nl naar de resultaten van een test van daglichtlampen. Het betreft daglichtlampen die goed helpen tegen een winterdip of winterdepressie.

UV-lampen tegen huidproblemen

Daglichtlampen helpen in enige mate bij huidproblemen maar voor het serieus verhelpen van huidproblemen is een UV-lamp nodig. Een daglichtlamp die ultraviolet licht kan weergeven. Let op! Deze UV-lampen zijn andersoortige lampen dan de daglichtlampen die tegen een winterdip of winterdepressie worden gebruikt.

Zie ook: Meer informatie mentale problemen en klachten.

Onderwerpen:
Wat doet een daglichtlamp? Waartegen helpt een daglichtlamp? Winterdip, huidproblemen.