De beste dagcrème


Een dagcrème beschermt je huid overdag tegen zon, hitte, kou en vuil. Deze beschermende crème voor overdag heeft dus een heel andere functie dan een nachtcrème. Hier gaan verder in op wat een dagcrème is en doet, en kijken we naar de beste dagcrème uit een test.

Tip: Kijk hier voor alle dagcremes tegen de laagste prijs.

Waarom dagcrème?

Hydrateren is een belangrijke functie van een dagcrème. De crème houdt het vochtgehalte van de huid op peil. Zodoende worden rimpels voorkomen, want rimpels worden veroorzaakt door de huid. Ook bevordert dagcrème de aanmaak van nieuwe huidcellen.

UV-stralen zijn een andere veroorzaker van het verouderen van de huid. En ook hier beschermt een goede dagcrème je tegen. Het is vooral de combi van UV-straling en luchtvervuiling die schadelijk is voor de huidcellen. Als een dagcrème een UV-filter heeft beschermt deze je hier tegen. Dit is overigens niet bij alle dagcrèmes het geval.

Verouderen van de huid zal nooit helemaal voorkomen kunnen worden, maar een goede dagcreme zorgt er wel voor dat je huis langer mooi blijft.

De beste dagcrème

De beste dagcrème uit een test is die van Nivea Sensitive. Lees hier de test. Deze crème, die eigenlijk voor een gevoelige huid is, bevat geen nare stoffen, smeert goed uit, is makkelijk te gebruiken en wordt snel geabsorbeerd. En dit zijn nog maar enkele pluspunten van de beste dagcrème uit de test.

Zie ook: Meer tips huidverzorging
Foto: Nivea
Productselectie: De online drogist