Deze tandenborstels zijn extra goed tegen ontstoken tandvlees


Ontstoken tandvlees is een kwaal waar veel mensen last van hebben. Als je tijdens het poetsen bloed in je mond krijgt is he tandvlees ontstoken. Deze tandenborstels zijn goed tegen ontstoken tandvlees.


Kijk in het overzicht tandenborstels tegen ontstoken tandvlees voor deze aanbevolen tandenborstels. In alle gevallen betreft het elektrische tandenborstels, want deze zijn het beste wapen tegen ontstoken tandvlees. De elektrische tandenborstels van Oral-B en Philips presteren op dit punt het beste.

Het betreft uitgebreidere elektrische tandenborsels die beschikken over meerdere poetsprogramma's voor verschillende behandelingen. Het voorkomen van ontstoken tandvlees is zo'n behandeling, maar vaak kennen deze beste tandenborstels ook speciale programma's om tandplak te verwijderen (ook belangrijk in de strijd tegen ontstoken tandvlees), voor wittere tanden, voor gevoelige tanden, tegen slechte adem e.d.

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees valt het eerst op als je tandpasta bij het poetsen rood kleurt. Gezond tandvlees bloedt nooit. Ook kun je het aan de kleur van het tandvlees zien, dat is vaak roder en soms zie je dat het opgezwollen is.

Heb je licht ontstoken tandvlees? Dan spreekt men over gingivitis. Maar als je er niets aan doet kan de ontsteking een volgende fase bereiken, parodontitis. Hierbij wordt het kaakbot aangetast.

Ontstaan van ontstoken tandvlees

Tandvlees gaat ontsteken door de aanwezigheid van tandplak. Niet de plak zelf is daarbij de boosdoener, maar de bacteriƫn die daarin leven. Als tandplak lang blijft zitten verkalkt het tot tandsteen en dat vormt een ideale bodem voor een volgend laagje tandplak. Zo is het plak steeds moeilijker te verwijderen.

Kom dus meteen in actie als je tandvlees bloedt tijdens het tandenpoetsen. Gebruik tandenstokers of flosdraad, en gebruik een goede elektrische tandenborstel.

De beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees vind je hier boven.

Zie ook: Tips gezonde mond en gezond gebit
Foto: Philips

Productselectie: Coolblue