Beste getest: Twee stofzuigers voor een mensen met een stofallergie


Als je in je huishouden iemand hebt met een stofallergie is het verstandig daar rekening mee te houden bij aanschaf van een stofzuiger. Hier hebben we twee goede stofzuigers voor je die geschikt zijn voor mensen met een allergie voor huisstof, hooikoorts of allergie voor huismijt.


Beste stofzuiger voor mensen met een allergie uit de test

De Nilfisk Select Comfort Allergy werd als beste stofzuiger getest voor mensen met een allergie. Deze prima stofzuiger beschikt over een HEPA 14 filter dat de stofzuiger geschikt maakt voor mensen met een stofallergie, hooikoorts of huismijtallergie.


Dit filter voorkomt dat opgezogen stof niet weer door de stofzuiger uitgesoten wordt. Iets dat bij een gewone stofzuiger helaas veel te veel voorkomt. Het HEPA 14 filter van de Nilfisk Select Comfort Allergy stofzuiger houdt echter zelfs de kleinste deeltjes tegen waardoor deze stofzuiger alleen schone lucht uitblaast.

Ook op andere punten is de Nilfisk Select Comfort Allergy een prima stofzuiger.
Lees hier deze stofzuiger test

Alternatief: Stofzuiger zonder zak voor mensen met allergie

Geef je de voorkeur aan een moderne stofzuiger zonder zak? Ook de Dirt Devil Rebel 24 HF beschikt over een HEPA 14 filter dat stofuitstoot voorkomt. Ook dit is een prima stofzuiger voor zowel mensen zonder allergie als mensen die last hebben van een stofallergie, huismijtallergie of hooikoorts.De Dirt Devil Rebel 24 HF is licht, zuigt uitstekend en ziet er ook nog eens cool uit.
Lees hier deze stofzuiger test

Zie ook: Meer allergie tips