IPL ontharen


Er komen steeds meer apparaten op de markt waarmee je thuis "definitief" je lichaam kunt ontharen via IPL (lichtflitsen). IPL ontharen is pijnloos, gemakkelijk en geeft een lang haarloos resultaat. Vroeger moest je voor IPL naar de schoonheidssalon, maar tegenwoordig doe je het gewoon thuis met een IPL ontharingssysteem als de Philips Lumia, de Silk'n Glide of de Braun Silk-expert.


Hoe werkt IPL?

IPL is een techniek waarbij flitslicht op verschillende golflengten wordt uitgestraald. Deze stoten van licht zijn dusdanig krachtig dat ze tot in de haarwortel doordringen. Dit brengt een warmte met zich mee die de haarwortel doodt. Daardoor merk je al na een paar behandelingen dat je steeds minder lichaamshaar krijgt op de bestraalde plekken.

Zelf thuis ontharen met IPL

Ontharen via IPL moest vroeger met gespecialiseerde apparatuur in de schoonheidssalon, bij de dermatoloog of bij de huidtherapeut via medische apparatuur, maar tegenwoordig kan het dus ook thuis met een eenvoudig apparaatje. Onder andere Philips, Braun, Medisana, BaByliss en Silk'n leveren deze IPL ontharingsapparaten. Kijk bij de best geteste IPL apparaten voor de beste IPL apparaten uit de test, veel informatie en tips en het volledige aanbod aan apparaatjes voor IPL ontharen.

Helemaal definitief ben je niet van je lichaamshaar af met IPL. Maar eenmaal haarvrij hoef je de behandelingen maar af en toe te herhalen. IPL ontharen hoeft veel minder vaak dan bij harsen of epileren en als het haar dan terugkomt is heel veel minder en lichter dan voorheen.

Zie ook: Meer tips haren en ontharen