Luchtreiniger tegen hooikoorts


Heb je veel last van hooikoorts? Dan kan een luchtreiniger verlichting brengen. Een luchtreiniger haalt de pollen, stofdeeltjes en andere vervuiling waarvoor je allergisch bent uit de lucht. Maar niet iedere luchtreiniger voldoet daarvoor aan de eisen.


Om de lucht voldoende voor hooikoorts patiƫnten te reinigen moet de luchtreiniger over enkele kenmerken beschikken. Zo moet er in de luchtreiniger een HEPA-filter aanwezig zijn. Ook moet de luchtreiniger in staat zijn om minimaal 3,5 keer per uur de lucht in de ruimte volledig te reinigen. Voor dat laatste is de grootte van de kamer natuurlijk ook belangrijk. De capaciteit van de luchtreiniger moet daar groot genoeg voor zijn.

Kijk voor meer informatie en een lijst van tegen hooikoorts geschikte luchtreinigers bij de luchtreinigers tegen hooikoorts, allergie en astma.

In dat overzicht vind je niet alleen de luchtreinigers tegen hooikoorts maar ook de luchtreinigers tegen astma. Een luchtreiniger tegen astma is ook geschikt tegen hooikoorts en allergie klachten. Het verschil is namelijk dat een luchtreiniger tegen astma vaker de lucht moet reinigen, minimaal vijf keer per uur.

Zie ook: Tips tegen hooikoorts en allergie

Foto: Winix luchtreiniger