Luchtreiniger tegen hooikoorts

Een luchtreiniger is een apparaat dat je veel verlichting kan geven als je last hebt allergieën zoals hooikoorts of een huisstofmijt-allergie. Ook zijn veel goede luchtreinigers in staat om bacteriën en zelfs virussen uit de lucht te filteren.


Hier informatie over deze apparaten die de lucht kunnen reinigen van stoffen waarvan je ziek kunt worden of die een allergische reactie, zoals hooikoorts, veroorzaken.Een goede luchtreiniger beschikt over verschillende filters. Voor een hooikoorts-patiënt is het HEPA-filter van belang. Met dit filter haalt de luchtreiniger pollen en stuifmeel uit de lucht.

Het beste effect heeft een luchtreiniger met een ionisator. Een ionisator plaatst een elektrische lading op een polletje, stofje of andere verontreiniging, hoe klein deze ook is. Door deze lading valt deze vervuiling neer en komt zodoende niet in je luchtwegen.

Daarnaast is een luchtreiniger met een ionisator ook in staat om naast stof, pollen en stuifmeel ook bacteriën en virussen uit te schakelen. En ook dat is natuurlijk welkom!

Tip 1: Koop een luchtreiniger met ionisator en nachtmodus

De ionisator is voor een hooikoorts-patiënt dus een belangrijk onderdeel van de luchtreiniger. Verder is een nachtmodus een belangrijke optie. In deze stand maakt een luchtreiniger minder geluid. Zodoende heb je minder last als je hem op de slaapkamer plaatst. Je kunt dan lekker slapen terwijl de luchtreiniger de lucht vrij van pollen, stof en stuifmeel houdt.

Tip 2: Hier vind je de uitslag van een test van luchtreinigers

Zie ook: Meer tips tegen allergie
Foto: Philips